Παραμυθιά

Παραμυθιά

Βρίσκεται ανάμεσα σε δύο ιστορικά ποτάμια, τον Αχέροντα και τον Καλαμά. Χτισμένη στους πρόποδες του όρους Γκορίλα δημιουργεί μια επιβλητική εικόνα. Στο παρελθόν υπήρξε μεγάλο πνευματικό και εμπορικό κέντρο. Σώζονται μέχρι σήμερα κτίσματα από την εποχή της τουρκοκρατίας. Μέσα στην πόλη βρίσκεται και ο εξαίρετος Βυζαντινός Ναός της Παναγίας της Παραμυθιάς

Καλως ηρθατε στη Γλυκη στο Ξενοδοχειο ΚΛΕΟΠAΤΡΑ!

Σύμφωνα με το λαϊκό μύθο, στην σπηλιά του Γκορίλα στις όχθες του ποταμού Αχέροντα, ζούσε ένας τρομερός δράκος που δηλητηρίαζε με το φαρμάκι του το νερό του ποταμού και το έκανε πικρό.
Κάθε χρόνο μια κόρη θυσιαζόταν στο δράκο για να τον εξευμενίσει και να μπορούν οι χωρικοί να πίνουν το νερό. Τον δράκο σκότωσε ο Αϊ Δονάτος. Ο άγιος έκανε και πάλι γλυκό το νερό του ποταμού και το χωριό ονομάστηκε Γλυκή.

Σήμερα το χωριό Γλυκή δεν απειλείται από δράκο. Είναι ένα χωριό πνιγμένο στο πράσινο. Κάθε καλοκαίρι γεμίζει από κόσμο που έρχεται να επισκεφτεί αυτή τη μοναδική τοποθεσία.

Σας ευχόμαστε να περάσετε ευχάριστα στο ξενοδοχείο μας και καλή διασκέδαση στη Γλυκή και στην πανέμορφη Ήπειρο.

Το ξενοδοχείο μας βρίσκεται στην Παραμυθιά, έναν παραδοσιακό οικισμό στην Ήπειρο στο νομό Θεσπρωτίας. 

Η Παραμυθιά περιβάλλεται από τα καταπράσινα πεύκα και τους ελαιώνες και πλαισιώνει τη γνωστή Οροσειρά της Πίνδου. Μια ιδιαίτερη αναφορά σ΄ αυτό το γεγονός είναι το Βουνό «Κορίλα», που φτάνει το υψόμετρο των 1600μ.

Στα όρια της πόλης βρίσκεται ο ποταμός Κωκυτός, γνωστός από την μυθολογία (σαν το ποτάμι που δημιουργήθηκε από τα δάκρυα των συγγενών των νεκρών, όταν ο "Αδης" οδηγούσε τις ψυχές στον Αδη μέσω της Αχερουσίας λίμνης), παρέχοντας φυσικό πλούτο για εναλλακτική μορφή τουρισμού και extreme sports.

Το ξενοδοχείο μας βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων. Κομβικό σημείο της περιοχής, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση για τις εκδρομές σας σε κοντινούς, ιστορικούς προορισμούς, όπως Ηγουμενίτσα, Πάργα, Ιωάννινα, Σούλι.

Tο περιεχόμενο της ιστοσελίδας, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών, σχεδίων, κειμένων, και παρεχόμενων υπηρεσιών αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας (ή έχει λάβει σχετική άδεια από τον εκάστοτε φορέα για προβολή των παραπάνω στην ιστοσελίδα του) και προστατεύονται κατά τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού δικαίου, του ευρωπαϊκού δικαίου και των διεθνών συμβάσεων.

Απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή, αναλογική / ψηφιακή εγγραφή και μηχανική αναπαραγωγή, διανομή, μεταφορά, downloading, μεταποίηση, δημιουργία παράγωγης εργασίας ή παραπλάνηση του κοινού σχετικά με τον πραγματικό παροχέα του Περιεχομένου του διαδικτυακού τόπου. Τυχόν αναπαραγωγή, επανέκδοση, φόρτωση, ανακοίνωση, διάδοση ή μετάδοση ή οποιαδήποτε άλλη χρήση του Περιεχομένου με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο για εμπορικούς ή άλλους σκοπούς επιτρέπεται μόνο κατόπιν προηγούμενης γραπτής άδειας του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας ή οποιουδήποτε άλλου νόμιμου δικαιούχου των ανωτέρω πνευματικών δικαιωμάτων.»