Είστε εδώ:Προορισμοί»Αχέρoντας»Τουριστικός Οδηγός νομού Θεσπρωτίας Ελλάδα - Αχέρoντας

Γλυκή - Αχέροντας


Η Γλυκή βρίσκεται στο Ν.Α. άκρο του Νομού Θεσπρωτίας.
Το μεγαλύτερο μέρος της έκτασης είναι πεδινό και αποτελείται από έναν πλούσιο αρδευόμενο κάμπο. Τόσο δυτικά όσο και ανατολικά ο Δήμος περιβάλλεται από βουνοσειρές με πετρώματα πολύ διαπερατά.
Το φυσικό του όριο με το νομό Πρέβεζας είναι ο ποταμός Αχέροντας, το ποτάμι του μύθου και της ιστορίας. Ένα μοναδικής αξίας οικοσύστημα προστατευόμενο από το Δίκτυο Φύση 2000. Δεν είναι τυχαίο ότι ο μύθος θέλει στη ροή του ποταμού να σμίγουν για πάντα θεοί και θνητοί. Η συνεχής αυξανόμενη παγκόσμια τάση του περιηγητικού τουρισμού έχει καταστήσει την περιοχή  και τον ποταμό μοναδικό προορισμό για τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες της περιοχής.
Εδώ μπορείτε να γνωρίσετε όλες τις μορφές του εναλλακτικού τουρισμού. Στη σκιά από τα τεράστια πλατάνια και τη δροσιά που χαρίζουν τα πεντακάθαρα νερά του Αχέροντα μπορεί κανείς να απολαύσει τα εξαιρετικής ποιότητας εδέσματα της περιοχής.
Ο θρυλικός ποταμός Αχέροντας, τα Στενά και οι Πηγές του αποτελούν μια περιοχή εκπληκτικού φυσικού τοπίου, ένα οικοσύστημα με μεγάλο οικολογικό, φυσιολατρικό και ιστορικό ενδιαφέρον. Ειδικότερα η διαδρομή από τις Πηγές έως το Σούλι κρίνεται απολαυστική αφού γίνεται κάτω από την σκιά τεράστιων πλατάνων και μέσα από την δροσιά που χαρίζουν τα παγωμένα πεντακάθαρα νερά του ποταμού απολαμβάνοντας συγχρόνως τα εξαιρετικής ποιότητας εδέσματα της περιοχής.
Ενα άλλο κύριο χαρακτηριστικό του φυσικού τοπίου είναι η τεράστια πεδινή έκταση η οποία καλύπτει ένα μεγάλο μέρος της περιοχής και δίνει μια ιδιαίτερη ομορφιά σε ολόκληρη την περιοχή.Χάρτης


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

Καλώς Ήρθατε

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας στην προσπάθεια του να ενισχύσει το τουριστικό ρεύμα προς το νομό και να διευρύνει την εγχώρια επιχειρηματικότητα όπως και επαγγελματική δραστηριότητα των μελών του, προβαίνει στην παρούσα προβολή ευελπιστώντας ότι θα αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο στην εξυπηρέτηση των προαναφερόμενων στόχων.

Tο περιεχόμενο της ιστοσελίδας, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών, σχεδίων, κειμένων, και παρεχόμενων υπηρεσιών αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας (ή έχει λάβει σχετική άδεια από τον εκάστοτε φορέα για προβολή των παραπάνω στην ιστοσελίδα του) και προστατεύονται κατά τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού δικαίου, του ευρωπαϊκού δικαίου και των διεθνών συμβάσεων.

Απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή, αναλογική / ψηφιακή εγγραφή και μηχανική αναπαραγωγή, διανομή, μεταφορά, downloading, μεταποίηση, δημιουργία παράγωγης εργασίας ή παραπλάνηση του κοινού σχετικά με τον πραγματικό παροχέα του Περιεχομένου του διαδικτυακού τόπου. Τυχόν αναπαραγωγή, επανέκδοση, φόρτωση, ανακοίνωση, διάδοση ή μετάδοση ή οποιαδήποτε άλλη χρήση του Περιεχομένου με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο για εμπορικούς ή άλλους σκοπούς επιτρέπεται μόνο κατόπιν προηγούμενης γραπτής άδειας του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας ή οποιουδήποτε άλλου νόμιμου δικαιούχου των ανωτέρω πνευματικών δικαιωμάτων.»