Είστε εδώ:Τουρισμός»Βυζαντινά Μνημεία-Μονές»08. Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Κουγκίου

08. Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Κουγκίου

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Μονή βρίσκεται στο ξακουστό Σούλι, επάνω από το χωριό Σαμονίβα και σήμερα είναι ανακαινισμένη.

Αρχικά, κτίστηκε από τον περίφημο Σαμουήλ, τον ηρωικό καπετάν-Καλόγερο του Σουλίου το 1793 και ανατινάχτηκε από τον ίδιο το 1803, στο
γνωστό ολοκαύτωμα, κατά την αποχώρηση των σουλιωτών. Εκεί κάθε χρόνο, την τελευταία Κυριακή του Μαΐου, τελείται ένα μέρος των εκδηλώσεων, που είναι ευρύτερα γνωστές σαν «Εορτές Σουλίου».

Tο περιεχόμενο της ιστοσελίδας, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών, σχεδίων, κειμένων, και παρεχόμενων υπηρεσιών αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας (ή έχει λάβει σχετική άδεια από τον εκάστοτε φορέα για προβολή των παραπάνω στην ιστοσελίδα του) και προστατεύονται κατά τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού δικαίου, του ευρωπαϊκού δικαίου και των διεθνών συμβάσεων.

Απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή, αναλογική / ψηφιακή εγγραφή και μηχανική αναπαραγωγή, διανομή, μεταφορά, downloading, μεταποίηση, δημιουργία παράγωγης εργασίας ή παραπλάνηση του κοινού σχετικά με τον πραγματικό παροχέα του Περιεχομένου του διαδικτυακού τόπου. Τυχόν αναπαραγωγή, επανέκδοση, φόρτωση, ανακοίνωση, διάδοση ή μετάδοση ή οποιαδήποτε άλλη χρήση του Περιεχομένου με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο για εμπορικούς ή άλλους σκοπούς επιτρέπεται μόνο κατόπιν προηγούμενης γραπτής άδειας του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας ή οποιουδήποτε άλλου νόμιμου δικαιούχου των ανωτέρω πνευματικών δικαιωμάτων.»