Είστε εδώ:Τουρισμός»Βυζαντινά Μνημεία-Μονές»11. Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος Πλακωτής

11. Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος Πλακωτής

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Από την Μονή της Μεταμορφώσεως, που βρίσκεται 2 χλμ. νοτιοδυτικά του χωριού Πλακωτή, σώζεται μόνο το Καθολικό, και είναι κτίσμα της
βυζαντινής περιόδου, πιθανώς του 13ου αιώνα. Είναι Ναός μικρών διαστάσεων και ανήκει στον σπάνιο αρχιτεκτονικό τύπο του ελεύθερου σταυρού με εξάπλευρο τρούλο. Εσωτερικά διασώζει ελάχιστες τοιχογραφίες 13ου-14ου αιώνα, ενώ το ξύλινο τέμπλο είναι πολύ νεώτερο. Εορτάζει στις 6 Αυγούστου.

Tο περιεχόμενο της ιστοσελίδας, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών, σχεδίων, κειμένων, και παρεχόμενων υπηρεσιών αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας (ή έχει λάβει σχετική άδεια από τον εκάστοτε φορέα για προβολή των παραπάνω στην ιστοσελίδα του) και προστατεύονται κατά τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού δικαίου, του ευρωπαϊκού δικαίου και των διεθνών συμβάσεων.

Απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή, αναλογική / ψηφιακή εγγραφή και μηχανική αναπαραγωγή, διανομή, μεταφορά, downloading, μεταποίηση, δημιουργία παράγωγης εργασίας ή παραπλάνηση του κοινού σχετικά με τον πραγματικό παροχέα του Περιεχομένου του διαδικτυακού τόπου. Τυχόν αναπαραγωγή, επανέκδοση, φόρτωση, ανακοίνωση, διάδοση ή μετάδοση ή οποιαδήποτε άλλη χρήση του Περιεχομένου με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο για εμπορικούς ή άλλους σκοπούς επιτρέπεται μόνο κατόπιν προηγούμενης γραπτής άδειας του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας ή οποιουδήποτε άλλου νόμιμου δικαιούχου των ανωτέρω πνευματικών δικαιωμάτων.»