Είστε εδώ:Τουρισμός»Βυζαντινά Μνημεία-Μονές»12. Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Οσδίνας

12. Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Οσδίνας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Στον ερειπωμένο σήμερα οικισμό της Οσδίνας ή Ουζντίνας, σώζονται μερικοί ναοί με σημαντικότερο το Ναό της Παναγίας, ο οποίος σύμφωνα με την τοπική παράδοση, ήταν το Καθολικό Μονής. Κτίστηκε το1609, από τον Ιωάννη Πετροψαρά στον τύπο του μονόχωρου καμαροσκέπαστου με χαγιάτι στη νότια πλευρά, ενώ το 1610 μετατράπηκε σεσταυρεπίστεγο. Σώζεται κατά το μεγαλύτερο μέρος ο αγιογραφικός διάκοσμος φιλοτεχνημένος στα μέσα του 17ου αιώνα.

Πρόσβαση: Η πρόσβαση γίνεται από την παλαιά εθνική οδό Ιωαννίνων-Ηγουμενίτσας, μέσω του χωριού Πλακωτή.

Tο περιεχόμενο της ιστοσελίδας, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών, σχεδίων, κειμένων, και παρεχόμενων υπηρεσιών αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας (ή έχει λάβει σχετική άδεια από τον εκάστοτε φορέα για προβολή των παραπάνω στην ιστοσελίδα του) και προστατεύονται κατά τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού δικαίου, του ευρωπαϊκού δικαίου και των διεθνών συμβάσεων.

Απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή, αναλογική / ψηφιακή εγγραφή και μηχανική αναπαραγωγή, διανομή, μεταφορά, downloading, μεταποίηση, δημιουργία παράγωγης εργασίας ή παραπλάνηση του κοινού σχετικά με τον πραγματικό παροχέα του Περιεχομένου του διαδικτυακού τόπου. Τυχόν αναπαραγωγή, επανέκδοση, φόρτωση, ανακοίνωση, διάδοση ή μετάδοση ή οποιαδήποτε άλλη χρήση του Περιεχομένου με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο για εμπορικούς ή άλλους σκοπούς επιτρέπεται μόνο κατόπιν προηγούμενης γραπτής άδειας του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας ή οποιουδήποτε άλλου νόμιμου δικαιούχου των ανωτέρω πνευματικών δικαιωμάτων.»