Είστε εδώ:Τουρισμός»Βυζαντινά Μνημεία-Μονές»14. Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου Καμινίου

14. Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου Καμινίου

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Μονή βρίσκεται στον ομώνυμο συνοικισμό του Ζερβοχωρίου Παραμυθιάς, στην όχθη ενός χειμάρρου. Σώζεται μόνο το Καθολικό, κτίσμα αρχικά του 13ου και ανακαινισμένο κατά τον 18ο αιώνα. Η ιστορική του πορεία είναι ελάχιστα γνωστή και σήμερα χρησιμοποιείται ως κοιμητηριακός Ναός. Μετά από αρκετές μετατροπές ανά τους αιώνες, ανήκει αρχιτεκτονικά στον τύπο του σταυροειδούς με τρούλο, ο οποίος ανακατασκευάστηκε το 1967. Το εσωτερικό του Ναού δεν παρουσιάζει κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ενώ εξωτερικά διασώζει σε κάποια σημεία τις βυζαντινές καταβολές του, με τα χαρακτηριστικά πλίνθινα στοιχεία.

Tο περιεχόμενο της ιστοσελίδας, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών, σχεδίων, κειμένων, και παρεχόμενων υπηρεσιών αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας (ή έχει λάβει σχετική άδεια από τον εκάστοτε φορέα για προβολή των παραπάνω στην ιστοσελίδα του) και προστατεύονται κατά τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού δικαίου, του ευρωπαϊκού δικαίου και των διεθνών συμβάσεων.

Απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή, αναλογική / ψηφιακή εγγραφή και μηχανική αναπαραγωγή, διανομή, μεταφορά, downloading, μεταποίηση, δημιουργία παράγωγης εργασίας ή παραπλάνηση του κοινού σχετικά με τον πραγματικό παροχέα του Περιεχομένου του διαδικτυακού τόπου. Τυχόν αναπαραγωγή, επανέκδοση, φόρτωση, ανακοίνωση, διάδοση ή μετάδοση ή οποιαδήποτε άλλη χρήση του Περιεχομένου με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο για εμπορικούς ή άλλους σκοπούς επιτρέπεται μόνο κατόπιν προηγούμενης γραπτής άδειας του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας ή οποιουδήποτε άλλου νόμιμου δικαιούχου των ανωτέρω πνευματικών δικαιωμάτων.»