Είστε εδώ:Τουρισμός»Βυζαντινά Μνημεία-Μονές»20. Ασκητήριο Αγίου Αρσενίου στο Μόρφι

20. Ασκητήριο Αγίου Αρσενίου στο Μόρφι

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το Ασκητήριο αυτό βρίσκεται κοντά στο Μόρφι (παλαιό Μορφάτι) της επαρχίας Μαργαριτίου, σε μια σπηλιά, στη ΝΑ πλαγιά του βουνού Ερημίτης.
Πρόκειται για μικρών διαστάσεων Ναό, που τιμάται στο όνομα του Αγίου Αρσενίου και αγιογραφήθηκε το 1872 από τους αδελφούς Αναστάση και
Παντούλη, από το χωριό Χιονιάδες της Κόνιτσας. Το τέμπλο του Ναού είναι λιθόκτιστο και αγιογραφημένο την ίδια εποχή. Αξιοπερίεργο είναι το γεγονός, ότι στις τοιχογραφίες ο Άγιος Αρσένιος εικονίζεται ως ιεράρχης και όχι ως μοναχός, όπως συνήθως. Η πρόσβαση είναι εύκολη, αφού υπάρχει και χωματόδρομος από το Μόρφι μέχρι ένα σημείο και μικρό μονοπάτι στη συνέχεια.

Tο περιεχόμενο της ιστοσελίδας, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών, σχεδίων, κειμένων, και παρεχόμενων υπηρεσιών αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας (ή έχει λάβει σχετική άδεια από τον εκάστοτε φορέα για προβολή των παραπάνω στην ιστοσελίδα του) και προστατεύονται κατά τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού δικαίου, του ευρωπαϊκού δικαίου και των διεθνών συμβάσεων.

Απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή, αναλογική / ψηφιακή εγγραφή και μηχανική αναπαραγωγή, διανομή, μεταφορά, downloading, μεταποίηση, δημιουργία παράγωγης εργασίας ή παραπλάνηση του κοινού σχετικά με τον πραγματικό παροχέα του Περιεχομένου του διαδικτυακού τόπου. Τυχόν αναπαραγωγή, επανέκδοση, φόρτωση, ανακοίνωση, διάδοση ή μετάδοση ή οποιαδήποτε άλλη χρήση του Περιεχομένου με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο για εμπορικούς ή άλλους σκοπούς επιτρέπεται μόνο κατόπιν προηγούμενης γραπτής άδειας του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας ή οποιουδήποτε άλλου νόμιμου δικαιούχου των ανωτέρω πνευματικών δικαιωμάτων.»