Είστε εδώ:Τουρισμός»Βυζαντινά Μνημεία-Μονές»24. Ναοί Φωτικής

24. Ναοί Φωτικής

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Στα αριστερά της σημερινής Παραμυθιάς, στις θέσεις «Λιμπόνι», «Χαμντί» και «Βαλσαμάρι», έχουν εντοπιστεί τα ερείπια της Φωτικής, μιας από τις σπουδαιότερες πόλεις της αρχαίας και μεσαιωνικής Ηπείρου. Είναι ιδιαίτερα γνωστός από την Πατερική Γραμματεία ο Άγιος Διάδοχος, επίσκοπος Φωτικής κατά τον 5ο μ.Χ. αιώνα. Στον χώρο της Φωτικής εντοπίστηκαν και ανασκάπτονται συνεχώς οι ναοί της πόλεως, που χρονολογούνται από την παλαιοχριστιανική περίοδο, και την αναδεικνύουν σε έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς τόπους της Θεσπρωτίας.

Tο περιεχόμενο της ιστοσελίδας, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών, σχεδίων, κειμένων, και παρεχόμενων υπηρεσιών αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας (ή έχει λάβει σχετική άδεια από τον εκάστοτε φορέα για προβολή των παραπάνω στην ιστοσελίδα του) και προστατεύονται κατά τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού δικαίου, του ευρωπαϊκού δικαίου και των διεθνών συμβάσεων.

Απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή, αναλογική / ψηφιακή εγγραφή και μηχανική αναπαραγωγή, διανομή, μεταφορά, downloading, μεταποίηση, δημιουργία παράγωγης εργασίας ή παραπλάνηση του κοινού σχετικά με τον πραγματικό παροχέα του Περιεχομένου του διαδικτυακού τόπου. Τυχόν αναπαραγωγή, επανέκδοση, φόρτωση, ανακοίνωση, διάδοση ή μετάδοση ή οποιαδήποτε άλλη χρήση του Περιεχομένου με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο για εμπορικούς ή άλλους σκοπούς επιτρέπεται μόνο κατόπιν προηγούμενης γραπτής άδειας του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας ή οποιουδήποτε άλλου νόμιμου δικαιούχου των ανωτέρω πνευματικών δικαιωμάτων.»