Δήμος Ηγουμενίτσας_2η Ημέρα Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2022 - Εκδήλωση "Μαθαίνουμε για το Κάστρο και το Δάσος μας"_17.9.2022

Оцените материал
(0 голосов)
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας θα πραγματοποιηθεί η δράση με τίτλο «Μαθαίνουμε για το Κάστρο και το Δάσος μας και προβληματιζόμαστε για το περιβάλλον μέσα από ένα παραμύθι!» το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 17:00, στο δασάκι της Ηγουμενίτσας. Την εκδήλωση διοργανώνουν ο Δήμος Ηγουμενίτσας μαζί με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, τα ΚΔΑΠ «Δίαυλος» και ΚΔΑΠ «Αρίων», το Σωματείο «Φίλοι Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας & Αρχαιολογικών Χωρών Θεσπρωτίας» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οικισμού Εθνικής Αντίστασης. Στην εκδήλωση θα συμμετέχει η ευρωβουλευτής της ΝΔ-ΕΛΚ κα Μαρία Σπυράκη, η οποία θα διαβάσει το παραμύθι της «Πουφ!!! Μεθάνιο» στα παιδιά. Η κ. Σπυράκη είναι η εισηγήτρια της Έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη Στρατηγική της ΕΕ για τη μείωση των ρύπων του μεθανίου, η οποία είχε ευρύτατη αποδοχή από όλες τις πτέρυγες του Ευρωκοινοβουλίου και συμμετείχε στην COP26 στη Γλασκώβη, ως προσκεκλημένη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην ειδική συζήτηση στο πλαίσιο του Energy Day. Στη Γλασκώβη, η ΕΕ, οι ΗΠΑ και άλλες 100 χώρες συνυπέγραψαν την παγκόσμια δέσμευση για τη μείωση των ρύπων του μεθανίου. Η ευρωβουλευτής επιχειρώντας να εξηγήσει στα παιδιά το ρόλο του μεθανίου στην ατμόσφαιρα και τους τρόπους με τους οποίους είναι δυνατόν ένα αέριο του θερμοκηπίου να μετατραπεί σε μια χρήσιμη πηγή ενέργειας, έγραψε το παραμύθι «Πουφ!!! Μεθάνιο». Τα παιδιά που θα συμμετέχουν στην εκδήλωση θα έχουν το χρόνο να ασχοληθούν με δημιουργικές δράσεις με θέμα το περιβάλλον μαζί με τα ΚΔΑΠ «Δίαυλος» και ΚΔΑΠ «Αρίων» του Δήμου Ηγουμενίτσας. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος στην περιπατητική εξόρμηση στο δασύλλιο της Ηγουμενίτσας και να απολαύσουν την ξενάγηση που διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας στο Ενετικό Κάστρο Ηγουμενίτσας. Εκεί εκπονούνται παρεμβάσεις από τον Δήμο Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο του έργου «Ανάπλαση αστικού δασυλλίου και ανάδειξη Ενετικού Κάστρου» που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020, καθώς και από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας στο πλαίσιο του έργου «Δίκτυο Παράκτιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς» (Coastal Heritage Network - CoHeN) που χρηματοδοτείται από τον Άξονα Προτεραιότητας 2 – Ολοκληρωμένη Περιβαλλοντική Διαχείριση του Προγράμματος Interreg V-A Greece-Italy 2014-2020. Η ανάπλαση του αστικού υπαίθριου χώρου του δασυλλίου αποτελεί ένα έργο που αποσκοπεί στη βελτίωση της λειτουργικότητάς του με τη δημιουργία περιπατητικών διαδρομών και χώρων αναψυχής. Σε περίπτωση βροχής η δράση θα πραγματοποιηθεί την ίδια ώρα στην αίθουσα Εκδηλώσεων Σωτήρη Δάκαρη του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας.
Прочитано 935 раз Последнее изменение Понедельник, 19 Сентябрь 2022 09:16

Tο περιεχόμενο της ιστοσελίδας, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών, σχεδίων, κειμένων, και παρεχόμενων υπηρεσιών αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας (ή έχει λάβει σχετική άδεια από τον εκάστοτε φορέα για προβολή των παραπάνω στην ιστοσελίδα του) και προστατεύονται κατά τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού δικαίου, του ευρωπαϊκού δικαίου και των διεθνών συμβάσεων.

Απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή, αναλογική / ψηφιακή εγγραφή και μηχανική αναπαραγωγή, διανομή, μεταφορά, downloading, μεταποίηση, δημιουργία παράγωγης εργασίας ή παραπλάνηση του κοινού σχετικά με τον πραγματικό παροχέα του Περιεχομένου του διαδικτυακού τόπου. Τυχόν αναπαραγωγή, επανέκδοση, φόρτωση, ανακοίνωση, διάδοση ή μετάδοση ή οποιαδήποτε άλλη χρήση του Περιεχομένου με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο για εμπορικούς ή άλλους σκοπούς επιτρέπεται μόνο κατόπιν προηγούμενης γραπτής άδειας του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας ή οποιουδήποτε άλλου νόμιμου δικαιούχου των ανωτέρω πνευματικών δικαιωμάτων.»