Είστε εδώ:Τουρισμός»Λαογραφικά Μουσεία»10. Λαογραφικό Μουσείο Τσαμαντά

10. Λαογραφικό Μουσείο Τσαμαντά

Το λαογραφικό μουσείο Τσαμαντά ιδρύθηκε το 1983 από τον τσαμαντιώτη λαογράφο Κώστα Ζούλα. Στεγάζεται στο παλιό λιθόκτιστο σχολείο
του χωριού και η συλλογή περιλαμβάνει πάνω από 3.000 εκθέματα, φωτογραφικά ντοκουμέντα, είδη λαϊκής τέχνης, ξύλινες αναπαραστάσεις
και άλλα αντικείμενα τα περισσότερα από τα οποία είναι προσφορά των κατοίκων του χωριού. Το Λαογραφικό Μουσείο Τσαμαντά είναι αναγνωρισμένο και επιχορηγείται μερικώς από το Υπουργείο Πολιτισμού. Συμμετείχε επίσης σε πολλές λαογραφικές εκθέσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις, προβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο την πλούσια λαϊκή μας παράδοση και κληρονομιά, ο δε ιδρυτής του Κώστας Ζούλας, για την προσφορά του αυτή, βραβεύθηκε από την Ακαδημία Αθηνών.

Τηλ: +30 26640 -41529

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Διεύθυνση: Τσαμαντάς Φιλιατών
  • Τηλέφωνο: +30 26640 41529

Έκθεση εικόνων

Tο περιεχόμενο της ιστοσελίδας, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών, σχεδίων, κειμένων, και παρεχόμενων υπηρεσιών αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας (ή έχει λάβει σχετική άδεια από τον εκάστοτε φορέα για προβολή των παραπάνω στην ιστοσελίδα του) και προστατεύονται κατά τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού δικαίου, του ευρωπαϊκού δικαίου και των διεθνών συμβάσεων.

Απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή, αναλογική / ψηφιακή εγγραφή και μηχανική αναπαραγωγή, διανομή, μεταφορά, downloading, μεταποίηση, δημιουργία παράγωγης εργασίας ή παραπλάνηση του κοινού σχετικά με τον πραγματικό παροχέα του Περιεχομένου του διαδικτυακού τόπου. Τυχόν αναπαραγωγή, επανέκδοση, φόρτωση, ανακοίνωση, διάδοση ή μετάδοση ή οποιαδήποτε άλλη χρήση του Περιεχομένου με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο για εμπορικούς ή άλλους σκοπούς επιτρέπεται μόνο κατόπιν προηγούμενης γραπτής άδειας του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας ή οποιουδήποτε άλλου νόμιμου δικαιούχου των ανωτέρω πνευματικών δικαιωμάτων.»